Zdarec, na férovku. Tenhle blog je autorský, tudíž opravdu vám nehlásnu a ani nebudu vaše ,,affísko".
S reklamama na Váš blog si trhněte hnátou a rovnou odsud zmizte!!
Mám drsný období tákže bacha, trest Vás nemine....

Ty, co sem zavítali z jiného důvodu, upřímně vítám.

Komentáře ať plusové či mínusové - vítány.

Rybízové adventní vínko - zaručeně vlastní a bio!

8. prosince 2013 v 18:49 | Cata |  Mánie
Ciao,
druhá adventní neděle uběhla a já jsem, místo poklidného rozjímání nad vonnou svíčkou, vyráběla chlast. Respektive jsem filtrovala rybízové vínko. Mělo ležet pod topením šest neděl, nu já ho tam nechala radši o týden dýl.

Dělala jsem rybízové vínko poprvé ze zbytku čerstvého rybízu, takže máme jen jednu flašku. Ale příští rok, počkejte!!


Je trochu světlé, jak říkám, rybízu bylo opravdu málo. Čeho jsem si myslela, že bude dost - cukru, ale asi jsem připravila tak ideální prostředí pro kvasinky, že se jim to tak zalíbilo, že cukru ve víně nezbylo ani zbla. Neboli jsem vyrobila velice suché červené víno, což ovšem mamce nevadí. A já si ho kdyžtak dosladím...Anebo, což bude ještě lepší, ho můžeme pěkně využít na svařáček, mňamky!

RECEPT (který vám momentálně bude k hovnu)
♥ 300 ml rybízu (3 l)
♥ 1l vody (10 l)
♥ 200 g cukru krystal (2 kg)

Pozn.* v závorkách je recept pro větší dávku, ze kterého jsem přepočítala na moje množství

Krok 1: Rozmačkat rybíz.
Krok 2: H2O Vodu s cukrem nechat projít varem.
Krok 3: Do demižónu nebo sklenice od okurek nalijte jak vodu, tak rozmačkaný rybíz. Nebo mlžete smíchat vodu s rybízem a až potom mačkat. (Každopádně tam z rybízu přijde všechno, nejen šťáva ale i pecičky, vrchní slupka...)

Krok 4: Počkat min. 6 týdnů (max 3 měsíce!) a ... NA ZDRAVÍ!


Kdybych nešla zítra do školy a kdyby to nebylo tak kyselý,
šla bych si pořádně loknout!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Joina Joina | Web | 13. prosince 2013 v 5:20 | Reagovat

Ale určitě víno muselo(musí) chutnat :)
Taky bych si ochutnala, ale není moc kyselé když je to z rybízu?.

2 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 13. prosince 2013 v 16:11 | Reagovat

Moje babička jednou dělala rybízové víno, ale to jsem ještě byla malinká, a tak jsem nezkusila... ale vypadá to lahodně :)

3 Rogue Rogue | Web | 2. ledna 2014 v 23:40 | Reagovat

To není vůbec špatné, ale rybíz teď fakt neseženu... Takže v létě jdu loupit do zahrádkářské kolonie *muhahaha*

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama