Zdarec, na férovku. Tenhle blog je autorský, tudíž opravdu vám nehlásnu a ani nebudu vaše ,,affísko".
S reklamama na Váš blog si trhněte hnátou a rovnou odsud zmizte!!
Mám drsný období tákže bacha, trest Vás nemine....

Ty, co sem zavítali z jiného důvodu, upřímně vítám.

Komentáře ať plusové či mínusové - vítány.

S Pepou, šup, na gril!

11. září 2013 v 12:38 | Cata |  Mánie
Ciao,
už jsem tu zmiňovala poslední letní grilovačky, na které jsem byla v sobotu. Každá rodinka ze tří přinesla něco dobrého na gril i na stůl na zobání. My vzaly hlavně zeleninu, hermelíny a klobásky (ano, vzalY je myšleno schválně a zcela vážně - byly jsme tři ženy :)). A jelikož mamča nikdy takouvouhle ňamku na gril nedělala, hodila to na mě. ( Teda já jsem to na sebe hodila dobrovolně, abych to uvedla na pravou míru. :))

Recept je úplně jednoduchý, zvládne každý!!

Potřebujeme:

Mixér nám nepomůže, čajová konvice je taky na houby. Postačí alobal, olej a grilovací koření. A pochopitelně nějaký ten hermelín. Nejlepší je asi ten přímo na gril, ale my si pochutnaly i na Camembertu.


Postupujeme takto:
Do misky nalejeme olej (množství závisí na množství sýrů, ale radši míň, přilít můžete vždycky) a zasypeme ho grilovacím kořením s heslem: ,,Přiměřeně, přiměřeně." Čajovou lžičkou promícháme. Vložíme do misky první hermelín (bez obalu) a začneme ho opatrně polévat grilovací směsí. Hezky ze všech stran a pozor, ať ho nepropíchnete!

(tohle už je jen zbytek směsi)

Poté si připravte kus alobalu (ať je dost velký, budete do něj hermelín zabalovat), položíte na něj obalený hermelín. Můžete vylovit ze směsi to koření a ještě jím polít horní stranu sýra. Pak pořádně a pevně zabalte hermelín. Můžete dát klidně i dvě vrstvy alobalu, aby z něj ten olej nevytekl.


Stejně dodělejte zbytek hermelínů.
Pak už jen šup na gril. Ale pomalu péct! Hermelín bude hotový, jakmile změkne a vrcholek se začne po doteku ,,vlnit". Dobrou chuť!

Bohužel jsem nestihla vyfotit, jak má finálně vypadat. Byl už totiž fuč! :D

P.S. Foceno narychlo, protože jsme šly opět pozdě...
Allaha ismarladik!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 11. září 2013 v 19:13 | Reagovat

Když je to tak lákavé, tak člověk i zapomene fotit. :D

2 Raven Luoys Raven Luoys | Web | 11. září 2013 v 21:17 | Reagovat

děkuji za pochvalu básně

3 Sentencia Sentencia | Web | 12. září 2013 v 10:44 | Reagovat

miluju grilovaný hermelín a letos jsem si ho dělala opravdu často :) zbožňuju to spojení sýru a koření. ňami... udělala jsi mi chutě :)

4 Porcelánová baletka Porcelánová baletka | Web | 14. září 2013 v 22:24 | Reagovat

mnam, nedělej mi chutě! :-D

5 blažena blažena | Web | 15. září 2013 v 14:11 | Reagovat

Až bude v akci, tak určitě tenhle receptík vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama