Zdarec, na férovku. Tenhle blog je autorský, tudíž opravdu vám nehlásnu a ani nebudu vaše ,,affísko".
S reklamama na Váš blog si trhněte hnátou a rovnou odsud zmizte!!
Mám drsný období tákže bacha, trest Vás nemine....

Ty, co sem zavítali z jiného důvodu, upřímně vítám.

Komentáře ať plusové či mínusové - vítány.

Boloňské bagetky

21. července 2013 v 8:30 | Cata |  Mánie
Ciao!

Protože se občas zblázním a začnu se motat v kuchyni, zkusím sem semtam přidat to, co vzniklo za mého pobytu kolem hrnců.
První příspěvek budou Boloňské bagetky zapečené v troubě. Napadlo mne to jednoduše. Dělala jsem si špagety a zbylo mi trochu boloňské směsi ze skleničky (už hotovka). A co s tím, že. Sníst se to nějak musí a přece to nevyhodím, co by za to děti v Africe daly! Vzpomněla jsem si na takové pizza bagetky z Kaufáče, jsou v balení dvě na zapečení do trouby. Tak jsem si řekla, že to okopíruju.

Potřebujeme: boloňskou omáčku (vyrobenou doma/kupovanou; já mám z Lidlu, cena 30-40Kč), malé bagetky (každý supermarket, v Lidlu 3 Kč/kus), sýr (plátkový/strouhaný, u mne plátkový eidam)


Každou bagetku rozřízneme napůl podélně (jako rohlík na svačinu), takže nám z toho vyjdou dvě skoro stejné strany. Na každou stranu nandáme trochu boloňské omáčky. Dala jsem trochu větší vrstvu, aby to nebylo moc suché.


Vložíme na plech a můžeme ještě poklást plátky sýra nebo posypat strouhaným. A pak šup do trouby. Pečte max. 12 min.


A výsledek takového trochu kuchtění chutná opravdu dobře! Rozhodně se hodí třeba pro děti, milují ,,nezdravá" jídla a tohle je navíc za hubičku a tak nezdravé není. Takže pokud vám zbude ze špaget omáčka, doporučuji udělat.
Pozor! Omáčka nesmí být moc tekutá, jinak se vám na bagetce neudrží, steče a vsákne se do ní. A to už taková dobrota nebude.


Bon appetito,
Cata
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Můj Japonský Dům Můj Japonský Dům | Web | 21. července 2013 v 8:52 | Reagovat

Není nad omáčku vyrobenou doma :) Jelikož jsem ještě nejnídala, dostala jsem na bagety chuť.
Vypadají velmi dobře :)

2 PaPája PaPája | Web | 22. července 2013 v 12:36 | Reagovat

Ouu, no teda mňám! Takovýhle zapečený bagetky kupujeme, a pak už to jenom rozpékáme:).
Neni ale nad domácí, to jo!:)

3 Mňoukla&vymňoukla Mňoukla&vymňoukla | Web | 24. července 2013 v 9:32 | Reagovat

Fíhá, teď mě honí mlsná jako starou kozu! A je prosté a elegantní udělat ze špagetek, bagetky... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama